WIL DE MINISTER VOOR OUDEREN ZICH MELDEN AAN HET VOLK

Waar is onze minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge nu ouderen hem zo hard nodig hebben?

Dringende oproep om zich te melden bij het volk! Roep de zorgverzekeraars direct tot de orde. Zij saboteren al anderhalf jaar met de macht van het geld zorgverleners en patiënten door draconische onmenselijke maatregelen waardoor hardwerkende zelfstandige zorgverleners dreigen te failleren en patiënten zonder zorg thuis geraken. Hieronder 4 crisisbevelen aan zorgverzekeraars. 

Vanaf de eerste corona berichten weten wij dat dit virus vooral voor ouderen gevaarlijk is. In zijn persconferentie deze week zei premier Rutte dat bij een tekort aan ziekenhuisbedden mensen ook thuis verpleegd kunnen worden.

In Italië, waar de corona-crisis enorm uit de hand is gelopen,  beschikt men over  één intensive care bed op 11.788 inwoners. In Nederland ligt dit circa 20% lager met één op de 14.783. Dus het beroep van de premier op wijkverpleging is heel urgent.

Het is de taak van CDA-minister de Jonge dit te regelen. Dus hij is nu hard nodig!

In de ouderenzorg is het namelijk al dramatisch met een kleine 20.000 ouderen die op een wachtlijst staan voor een instelling, omdat onder meer dit kabinet er inmiddels 800 van de 2000 heeft gesloten. Deze groep ouderen kan de wachtlijst nog betalen. Veel ouderen echter kunnen het staan op de wachtlijst niet betalen.

Door onder meer de hoge regeldruk, lage instroom van nieuwkomers, lage salarissen, macht van zorgverzekeraars en draconische hoofdkantoren  zijn inmiddels een kleine tien procent van alle wijkprofessionals ziek, waarvan één op de acht in de leeftijd van 18-35 jaar met een ernstige burn-out.

Gelukkig is er nog een hele grote groep van tienduizenden zelfstandige zorgprofessionals die weliswaar door zorgverzekeraars financieel ziek gemaakt zijn maar lichamelijk kerngezond om met de minister de corona-crisis te beteugelen.

En omdat de minister op zijn website schrijft: “Betere zorg en ondersteuning voor jong en oud, daar zet ik mij samen met de duizenden professionals in de zorg voor in” weet ik dat deze groep van zelfstandige zorgprofessionals van de minister maar één inzet vraagt. Een belletje naar alle zorgverzekeraars met 4 crisisbevelen:

CRISISBEVEL 1: INTREKKEN CESSIEVERBOD

“Vanaf heden met terugwerkende kracht storten jullie de zorgvergoedingen weer naar de zorgverleners als vanouds. Het is voor vele ouderen dramatisch omdat zij vaak niet over hun eigen bankrekening kunnen beschikken om de door u gestorte bedragen één op één naar de zorgprofessional door te storten. En de praktijk leert inmiddels dat ongeveer 25% van belasting- en premiegeld spoorloos verdwijnt”.

CRISISBEVEL 2: LAAT ZORGVERZEKERAARS NIET OP DE STOEL VAN DE ARTS GAAN ZITTEN

“Vanaf heden volgt u door de beëdigde Wijkverpleegkundigen en Huisartsen vastgestelde zorgplannen. Ik verneem dagelijks afwijzingen en aanpassingen van die plannen door uw kantoorpersoneel. Ik kan mij in ieder geval niet voorstellen dat een zorgprofessional die een bureaufunctie bij een zorgverzekeraar ambieert kwalitatief beter is dan een Huisarts of Wijkverpleegkundige die de patiënten persoonlijk kent”.

CRISISBEVEL 3: LAAT ZORGVERZEKERAARS BINNEN DAGEN EN NIET BINNEN MAANDEN MACHTIGINGEN AFGEVEN

“Vanaf heden geeft u de machtiging af binnen dezelfde termijn als dat u dat ook van uw verzekerden vereist, namelijk 5 dagen. In brieven aan uw verzekerde geeft u inmiddels termijnen van enkele maanden aan omdat u te druk bent. Het gaat hier namelijk over mensen die direct zorg nodig hebben.  Daarvoor betalen de burgers zeker € 40 miljard per jaar aan u middels premie- en belastinggeld”.

CRISISBEVEL 4: BETAAL EN BETAAL OP TIJD

“Vanaf heden gaat u binnen vijf tot tien dagen betalen. Net als in uw eigen polisvoorwaarden staat.  Inmiddels lees ik in brieven aan uw verzekerden dat de betalingstermijn enkele maanden is”.

Laat de minister dit belletje doen, dan kunnen tienduizenden zelfstandige zorgprofessionals zorgeloos verzorgen.

De minister kan dan weer teruggetrokken verder werken aan wetten die goed zijn voor voor alle verpleegkundigen en verzorgenden, zoals de nieuwe wet tegen Zwijgcontracten in de zorg. Die wet beschermt hen tegen werkgevers die zelf nooit in een directe relatie hebben gestaan met een patiënt of een cliënt. Want ook deze wet was hard nodig! Chapeau hiervoor minister De Jonge.

Maar stop met de afschaffing van de Vrije Artsenkeuze  minister! Dat maakt alleen de zorgverzekeraars nog machtiger.  Het tekort aan ziekenhuisbedden wordt mede veroorzaakt door dezelfde zorgverzekeraars die wijkverpleging amper mogelijk maken zoals hiervoor blijkt.  Een pijnlijke conclusie die Commissie Van Manen vorige week in zijn rapport schreef. Deze commissie deed onderzoek naar het faillissement van diverse ziekenhuizen waardoor zieke patiënten ‘s-nachts afgevoerd werden, zorgprofessionals op straat kwamen te staan en Nederland bedden minder heeft die nu zo hard nodig zijn.

Het Zilveren Kruis, onder leiding van inkoopdirecteur Gerrits (jaarsalaris 352.418,=), heeft met gebruik van voorkennis, 55%-60% van de patiënten waren verzekerd bij Zilveren Kruis, een onderhandelingsmacht misbruikt en daarmee gedwongen de directie te laten tekenen om het faillissement nog wat te kunnen uitstellen.

 

14-03-2020   Paul Hager

 

3 antwoorden op “WIL DE MINISTER VOOR OUDEREN ZICH MELDEN AAN HET VOLK”

  1. Dan ook nog te denken aan zvz CZ. Wim van der Meeren voorzitter 350.000 euro per jaar heeft ontvangen voor zijn inzet betreft de volksgezondheid. Vlgs zijn zeggen op tv : dit was afspraak met de zorgverzekeraar. Nu is het overgenomen door dhr . Joep de Groot. Wie controleert of dit zo verder gaat? Ik vind dit gestolen geld van onze ingezetenen! Heb er geen woorden voor!
    En zo is er beslist nog veeeeeeeeeeeeeeeel meer wat echt niet het daglicht kan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *