Personeelskwesties in sleutelsectoren: een resultaat van hiërarchie en bestuursstructuur?

Inmiddels lezen wij dagelijks over de vele personeelsproblemen die er zijn in sectoren als gezondheids- en welzijnszorg, onderwijs, jeugdzorg, politie of organisaties als Schiphol en die maar niet worden opgelost wat leidt tot een hoog ziekteverzuim, tekorten die problemen veroorzaken voor burgers door wachtlijsten in de zorg, toenemende problemen voor jongeren, veiligheid op straat en lange wachtrijen om te vliegen. Wat is daar nu de oorzaak van?

Bestuurders, directie en management zien zich namelijk te vaak als de spil in de verandering waardoor organisaties hiërarchisch aangestuurd blijven, controlesystemen in de kern onveranderd of vaak uitgebreid worden en er nauwelijks ruimte is voor de “gamechangers” in de organisatie.  De veranderingen zijn overwegend cosmetisch van aard en richten zich meer op hippe en fancy namen voor organisatieverandering dan de wezenlijke verandering zelf. Hieronder leggen we de sector gezondheidszorg en welzijn onder de loep.

Nummer één ziekteverzuim in Nederland

Diverse recente onderzoeksrapporten en statistieken ondersteunen deze stellingname. Volgens de cijfers van het CBS is de sector gezondheids- en welzijnszorg. nummer één in ziekteverzuim in Nederland. Veel hoger dan gevaarlijke beroepen in de bouw en industrie. Het tweejaarlijkse profielrapport “State of Health in the EU” schaalt Nederland weer lager in op nummer 13 van de 27 EU landen in de EU. De premier en ministers zouden eens moeten stoppen om op TV steeds weer het mantra te roepen dat Nederland tot de top van de wereld qua gezondheidszorg behoord. Dat is simpelweg niet zo. De zorg in Nederland is nog steeds goed, maar het heeft geen zin de kop in het zand steken.

“De urgentie op de werkvloer vertaalt zich niet in veranderkracht op zorgorganisatieniveau”

Het recente rapport van Gupta Strategists onderstreept de bovengenoemde stelling met haar conclusie dat het tekort aan personeel in de zorg verwijtbaar is aan het tekort aan urgentie bij de bestuurders in de zorg. “De urgentie op de werkvloer vertaalt zich niet in veranderkracht op zorgorganisatieniveau” is het keiharde oordeel van de onderzoekers.

Minister Kuipers bestrijdt deze conclusie van Gupta. De minister ziet juist dat “die urgentie met stip bovenaan staat. Dat staat op één, op twee en op drie. Dan komt er een hele lange tijd niets en dan komt de rest. Die aandacht is er bij de divisiedirecteur, bij de verpleegkundig teamleider en de zorgbestuurder.” meldt Skipr in een artikel waarin Kuipers om commentaar wordt gevraagd op het rapport.

43% van de zorgverleners verlaat de zorg binnen twee jaar

Eind vorig jaar rapporteerde de onafhankelijke adviescommissie “Werken in de zorg” van het kabinet ook al dat de actieplannen voor meer personeel in de zorg niet voldoen. 43% van de zorgverleners verlaat de zorg binnen twee jaar na het afronden van de opleiding was hun conclusie. Er is gebrek aan loopbaanperspectief en nauwelijks inhoudelijke uitdaging in het werk, zijn volgens de commissie daarvan de belangrijkste redenen. Salaris staat pas op de zevende plaats.  “Sommige werkgevers denken nog steeds dat een beter fietsenplan het antwoord is”, liet commissievoorzitter Doekla Terpstra in de Trouw weten. “Die hebben het nog altijd niet begrepen.”

Bijna 40% van de verpleegkundige adviesraden in Nederland voelde zich aan de kant geschoven door hun raad van bestuur

Ook de Raad Volksgezondheid & Samenleving van het ministerie van VWS onder leiding van oud-staatssecretaris Bussemaker concludeerde in het rapport “Applaus is niet genoeg”, dat waardering van zorgverleners in eerste instantie gaat over het bieden van passende arbeidsvoorwaarden, dat zorgverleners betekenisvolle zeggenschap over de inhoud van het werk en de organisatie van zorg missen en dat een vruchtbare samenwerking belangrijk is om hun beroep goed uit te kunnen oefenen. “Tijdens de coronacrisis zagen zorgverleners ook hoe snel hun inspraakorganen worden ‘vergeten’ als de druk hoog is. Bijna 40% van de verpleegkundige adviesraden in Nederland voelde zich aan de kant geschoven door hun raad van bestuur, terwijl de medische staf en bedrijfskundigen automatisch een plek kregen in het crisisteam.” valt onder meer in het rapport te lezen.

Zorgverleners besteden 40 procent van hun tijd aan administratie

Naar aanleiding van een onderzoek van de denktank “Ontregel de Zorg” kopte het zorgvakblad Zorgvisie in 2017 al “Zorgverleners besteden 40 procent van hun tijd aan administratie.” en de wijkverpleegkundige zelfs 50%. Typische resultaten van nauwelijks slagende verandertrajecten binnen hiërarchisch gestuurde organisatiemodellen.

Inattentional blindness

Politici, bedrijfskundigen en managers blijven steevast steken in het Tayloriaanse model. Hierbij geldt als uitgangspunt dat werkzaamheden exact gespecificeerd of geprotocolleerd moet worden. Men gaat er namelijk vanuit dat mensen onvoldoende in staat zijn om zelf na te denken. Zij moeten zich volledig vormen naar de organisatie zelf. Op deze manier blijven zij vastgeroest in oude theorieën, modellen en KPI’s. Hierdoor ontstaat in feite een vorm van “inattentional blindness” en ontgaat de kern van de problematiek waardoor de samenleving vastloopt en men alleen nog maar zoekt naar technocratische oplossingen om de vaak complexe problemen het hoofd te bieden. Minister Kuipers laat daarom ook in het artikel van Skipr weten de voorkeur aan robots te geven die ouderen wassen en hiermee het  personeelstekort op te lossen.

Vraag naar nieuwe organisatievormen

Het wordt nu echt tijd dat we afstappen van het idee dat alleen bedrijfskundigen in staat zijn om de zorg te organiseren. Moderne organisatievormen waaronder bijvoorbeeld het Stamcelorganisatiemodel bieden hedendaagse professionele zorgverleners voldoende ondersteuning om los van dwingende, wantrouwende hiërarchie de zorg doelmatiger, goedkoper en beter te organiseren. Dergelijke organisatievormen kenmerken zich onder andere door een hoge mate van transparantie, vertrouwen en een open cultuur. Binnen dit model kunnen individuen en communities deelnemen, wordt kennis en ervaring gedeeld en is er geen sprake van hiërarchie.

Sturen op geluk van werknemers

Organisaties zouden daarnaast meer moeten sturen op geluk. Ap Dijksterhuis, hoogleraar Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen zegt in Radbout Recharge ‘De effectiefste manier om gelukkig te worden, is door te proberen anderen gelukkig te maken’. Precies waar de zorg over gaat, Agape. Uit diverse onderzoeken blijkt dat geluk bijdraagt aan een hogere productiviteit, 10%-12% zijn daarbij goed haalbaar. In Nederland alleen al betekent dit een extra capaciteit vergelijkbaar met ruim 140.000 gelukkige zorgverleners, waardoor Kuipers’ robots voorlopig nog in China kunnen blijven.

Agape

Agape is de hoogste vorm van de liefde en vertaalt zich binnen het Stamcelorganisatiemodel naar de vaste intentie tot het hoogste goed van de ander. Uniek is dat door toepassing van geïntegreerde moderne psychologische en meta-fysische technieken agape, authenticiteit en zingeving individueel meet- en stuurbaar gemaakt zijn.

=======================

https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-arbeidsmarkt/werkenden/ziekteverzuim

 https://ec.europa.eu/health/system/files/2022-01/2021_chp_nl_dutch_0.pdf (pag. 4)

https://gupta-strategists.nl/studies/uitweg-uit-de-schaarste

https://www.skipr.nl/nieuws/kuipers-bij-nieuwe-coronagolf-is-er-te-weinig-zorgpersoneel/

https://www.skipr.nl/nieuws/kuipers-bij-nieuwe-coronagolf-is-er-te-weinig-zorgpersoneel/

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werken-in-de-zorg/werkgelegenheid-in-zorg-en-welzijn

https://www.trouw.nl/zorg/de-actieplannen-voor-meer-personeel-in-de-zorg-voldoen-niet~bdb62d1e/

https://www.raadrvs.nl/binaries/raadrvs/documenten/publicaties/2020/11/10/applaus-is-niet-genoeg/Advies+RVS+Applaus+is+niet+genoeg.pdf

https://www.zorgvisie.nl/administratie-zorgprofessionals/

https://www.ru.nl/nieuws-agenda/meer-info/2018/juli/gelukkig-doe-ander/

https://warwick.ac.uk/fac/soc/economics/staff/dsgroi/papers/manuscriptandappendix.pdf

82 antwoorden op “Personeelskwesties in sleutelsectoren: een resultaat van hiërarchie en bestuursstructuur?”

 1. תודה רבה, בית העסק קיבל את פנייתך, אנו מקווים שהמענה יהיה
  מהיר. אני כבר שותק על המתחרים שלנו עם גוון כחלחל, אשר בכל יום הופך יותר ויותר
  ו “תודה” שבו השורות הנדירות של גברים מדללים עוד יותר.
  אך אם אתם מעוניינים בעיסוי מפנק בקרית אתא לצורכי הנאה ורגיעה או
  לרגל אירוע שמחה מסוים, תוכלו לקרוא
  במאמר זה על שלושה סוגי עיסויים אשר מתאימים למטרה זו ויעניקו לכם יום בילוי מפנק ואיכותי במיוחד אשר
  סביר להניח שתרצו לחזור עליו שוב כבר בשנה שאחרי.
  עיסויים בחיפה מתאימים גם כמתנת יום הולדת,
  מתנת גיוס, מתנת אירוסין, מתנה לכבוד החגים וכן הלאה.
  בפורטל שלנו תוכלו להתרשם משלל מעסים, עיסויים בתל אביב ומכוני עיסוי, כולל עיסויים
  בתל אביב המגיעים עד פתח הבית!

  כאן בפורטל הבית תוכלו למצוא את מה שישלים לכם את הטיול או את המפגשים הלוהטים ביותר בטבריה.
  בעת שאתם מגיעים פיסית אל מכון העיסויים, אתם
  תשלמו פחות בהשוואה לעיסוי שמגיע עד הבית.
  סוכנות מכון ליווי בחולון VIP
  מספקת שירותי סקס ליווי בחולון ללא מין
  ברמה עולמית. שירותי הליווי בפורטל למבוגרים של תן בראש מדברים על נערות ליווי להזמנות לבית / מלון בלבד
  וסומכים על העובדה שיש לכם מיקום בו תרצו לארח את נערת הליווי שתגיע אליכם.

 2. הבנות החמות ביותר בדרום, בצפון או במרכז הארץ יעבירו איתך ערב
  שיישאר איתך לתקופה ארוכה מאוד ויגרום ללב שלך
  לפעום במהירות בכל פעם שתיזכר בו.
  נערת ליווי באילת- כל גבר שנופש באילת או גר בה חייב לפקוד אותה מידי פעם.

  קירה היא הפנטזיה והחלום הרטוב של כל גבר.
  מבקשת לשלוח אליי תמונה או לינק לפייסבוק, לא מקבלת כל אחד.
  כאן לא תמצאו תמונה שאינה שייכת למציאות.
  כאן אף אחד לא דוחף את האף לעניינים הפרטיים שלכם.
  כאשר מזמינים מעסה הוא כבר ידאג להביא עמו
  את כל האביזרים שנחוצים לו כמו מיטת
  טיפולים, שמן עיסוי ואף נרות. כיום, בעידן האינטרנט, לא צריך לעבוד קשה מדי
  בכדי למצוא נערות ליווי באילת
  ואפילו ניתן להגיע בקלות לאותה בחורה אשר
  תספק מענה על כל הדרישות והציפיות ממנה ומהשירות אותו היא
  מציעה. נערות ליווי שוות ופורטל שווה
  והתוצאה כמו ידועה מראש. קח את הנייד שלך, תתקשר עכשיו, תבחר, ושירותי ליווי בדרך אליך.
  יש לנהוג אל הבחורות בכבוד, זמני ההגעה יכולים להשתנות בהתאם למיקום אליו
  תרצו להזמין את הבחורוה. שנייה לפני
  שהוא התחיל לסדר את הדברים שלו וללכת הסתערתי
  עליו בנשיקה צרפתית סוערת תוך כדי שהתיישבתי לו
  על הברכיים עם הפנים אליו.

 3. שירותי הליווי בפורטל למבוגרים של סוכריה מדברים על נערות ליווי להזמנות לבית / מלון
  בלבד וסומכים על העובדה שיש לכם מיקום בו תרצו לארח את
  נערת הליווי שתגיע אליכם. חשוב לדעת כי כל המודעות של המפרסמים באתר סוכריה
  הצהירו כי השירותים הניתנים הם שירותי עיסוי בלבד.
  כל מטפל אשר מגיע אליכם הוא מטפל מקצועי בלבד.
  צריכים עיסוי בחולון ממעסה מקצועי ומומלץ?

  מזמינה אותך לחוויה בלתי נשכחת למסאג מאוד מקצועי ובודי עם שמנים חמים לאור נרות לאורך כל חלקי הגוף.
  שאתם רוצים להתפנק קצת עם מישהי שתדליק אתכם כאילו זה הפעם הראשונה שלכם?
  מכיוון שאילת היא עיר קטנה וקל להתנייד בה, לא יעבור זמן רב
  מרגע ההזמנה ועד הרגע בו תופיע
  אצלכם אישה מושלמת שמוכנה ומזומנה להתפנק אתכם בבילוי אינטימי מסעיר.
  יש מפגשים שאסור לפספס חלק מהם קשורים בבילוי מדהים באילת, עיר התענוגות שמביאה
  לכם בין היתר נערות ליווי באילת,
  נערה מושלמת שמגיע עד אליכם למלון, לדירה הדיסקרטית
  או לכל מקום אחר שתבחרו- הכול
  בתיאום מראש. תחושת הרוגע והביטחון שעוטפת אותך ברגע שדוגמנית אמיתית
  נמצאת לידך ומתרכזת רק בך, נערות ליווי
  מזמינים רק כשרוצים להרגיש כמו סלבריטי או איש עסקים מפורסם
  כי את היחס המיוחד והאישי שתקבל מנערת ליווי לא תמצא בשום מקום אחר.

 4. מטרתו של כל עיסוי היא להביא מרגוע ושלווה לגוף ולנפש ומה יכול לחזק את התחושות
  האלה טוב יותר מאשר לקבל את העיסוי ברמת גן במקום הבטוח והנוח ביותר עלי אדמות – הבית
  שלכם? חברתי למנהל, שיגן עלי ויעשה כל מה שצריך והתחלתי
  לעבוד בתחום. נערת ליווי בתל אביב היא מקצוענית,
  היא תותחית, היא יודעת לעשות סקס כמו
  שצריך ולא צריך לחזר אחריה, להשקיע, להזמין אותה לדייט, למסעדה, לסרט ובסוף להחזיר
  אותה הביתה, שלא לדבר על כל הטלפונים והסמסמים שביום המחרת… נערות ליווי בתל אביב והמרכז – סקס בטוח ומטורף בלי מעורבות רגשית
  ובלי לפרק מסגרות. פאולין נערת ליווי לאיזור תל אביב והמרכז בלבד.
  הנערות ליווי בחולון יודעות טוב- טוב מה
  לעשות עם הגוף המשגע להן. אצלנו תמצא נערות ליווי
  בכפר סבא זמינות להגשמת כל פנטזיה.מבחר זמינות
  במרחק טלפון אחד מימך כל הנערות ליווי מעודכנות וחלקם
  עם תמונות אמיתיות. כאן תמצא נערות
  ליווי שיגיעו אליך בהתראה קצרה ויגשימו את
  כל הפנטזיות הרטובות שלך. מגיעה בהתראה קצרה לכל…

 5. תושבי ירושלים וסביבתה אשר מעוניינים להתמקצע בעולם הרפואה
  המשלימה, יכולים ללמוד בקורס רפלקסולוגיה ולרכוש כלים בגישה מבוקשת.
  את זה הם יכולים לעשות בעזרתן של נערות ליווי, אשר
  מתגלות לפעמים כמצילות נישואין. אם אתה מול המחשב קורא את המילים האלה, אתה בטח חרמן אש או סתם מרגיש
  בודד ובא לך בילוי איכותי ומיני.
  בפורטל סקס אש תוכלו למצוא דירה דיסקרטית בבאר שבע
  בשיא הפשטות, ולהנות מאירוח דיסקרטי, מענג
  ומשחרר. דירות דיסקרטיות בבאר שבע פופולריות יותר מכל עיר אחרת באזור הדרום.

  נערות ליווי דרום – כשהכול מתנקז לנקודה אחת זה יכול להיות פשוט ובעיקר להיות בדיוק מה שאתם צריכים ורוצים, תארו לעצמכם מקום
  שבו כל הטוב מתנקז לנקודה אחת, גם באזור שלכם, גם כל השירותים
  יחד והכי חשוב? כן, נכון להיום יותר ויותר אנשים כבר מבינים, עם
  נערות ליווי אפשר לעשות הכול מהכול מבלי לתת דין וחשבון לאף
  אחד והכי חשוב? מרכז אונו למשפט חברתי קליני הוא מרכז התנדבותי,
  בו עורכי דין מובילים בליווי סטודנטים למשפטים בקריה האקדמית אונו מעניקים סיוע משפטי לאוכלוסיות חלשות, למטרות חברתיות או לגופים ציבוריים.

 6. המעסה מגיעה ירושלים עם מיטת מעסים, שמן עיסוי
  וחיוך על מנת שתוכל ליצור עבורכם את האווירה הטובה ביותר.
  כל עוד אתם בוחרים עיסוי בירושלים המתבצע עם שמן ארומטי (ולא עיסוי יבש), הרי
  שתוכלו לבחור בעצמכם את ריח השמן.

  נערות שוות ונוטפות סקס בירושלים נערות ליווי ירושלים, הנשים המדהימות מגלות לכם את כל האמת על בילוי עם
  נערות ליווי טוטאליות, חרמניות שמוכנות לעשות עבורכם הכול בתיאום מראש.
  משום שמדובר בחוויה בריאה, יש להשתדל
  לא להיות במתח ואפילו לתכנן את הכול כך שתוכלו להגיע גם
  לפני הזמן לעיסוי, אם מדובר בעיסוי המתבצע בקליניקה של המעסה.
  במיוחד שמדובר בפנטזיות אישיות שרוצים להשאיר אך
  ורק אצלך. בעוד ישנם אלו שמוצאים זמן להשקיע בעיסוי רק אחת
  לשנה או אך ורק באירועים
  מיוחדים, גם ישנם אלו המטפחים את שלוות הנפש והגוף
  עם עיסויים בירושלים לעתים קרובות יותר.
  כך לדוגמא, בעת שאתם מעוניינים לעבור עיסוי בפתח-תקוה המתמקד אך
  ורק בראש, או לחילופין בעיסוי המתמקד
  באזור הכתפיים. קביעת לוח זמנים חשובה ביותר גם
  בכדי לממש את עניין העיסוי לשמו התכנסתם- עיסוי
  ברוגע, לא בלחץ ובפרט שיש לכם ולמעסה את הזמן הראוי לכסף ששילמתם.

 7. כאן תמצאו מודעות של אנשים פרטיים בלבד מירושלים, המארחים בביתם הפרטי או בבית העסק שלהם.

  אתם רוצים ליהנות ממספר עיסויים בחולון ולא מעיסוי אחד בלבד?

  אם בא לכם על זמן איכות משפחתי, או
  זמן איכות עם חברים וחברות, מוזמנים לבוא לחדר בריחה ליהנות מפעילות נפלאה!

  בקרו בפורטל והתחילו ליהנות כפי שאתם ראויים באמת.
  עיסוי מפנק בתל אביב , ניתן להזמין עד הבית בתל אביב כמתנה לך, לבן הזוג
  לחברה או לאיש עסקים שאתם מעוניינים לפנק.
  מרגיע את הגוף: אם גם אתם כמו ישראלים רבים החיים באזור,
  מרגישים שהמתח ושגרת היומיום עולים על גדותיהם, עיסוי ארוטי בקריית ים
  זה משהו שבהחלט יעזור להביא להקלה ולשחרור השרירים שנתפסו.
  לפני עיסוי ארוטי בהוד השרון דאגו להוריד
  אותם. If you have any kind of concerns pertaining to where and just how to use עיסוי אירוטי בעפולה, you
  can call us at the web site. החוויה אותה אנו מספקים בMagic can היא חוויה
  מלהיבה ומרגשת אשר מאחדת בין מוצר מדליק,
  חי ומקורי, ובין ברכה צומחת היישר
  מאימא אדמה ויוצרת מוצר שכל אדם (מבוגר או ילד) ישמח לקבל.
  Magic can , כאשר מקוריות ויופי נפגשים.

 8. מחפש רוסיה אמיתית להזמין אליך הביתה ?
  מחכה להגיע אליך לאן שתרצה.

  החרמנית הכי מרתקת מחכה לטלפון שלך עוד היום.
  צרו קשר עוד היום עם המטפלים שבאתר
  והזמינו עיסוי מקצועי איכותי! אנו ממליצים לכם לבדוק את מגוון הטיפולים שבאתר
  הכוללים את כל סוגי הטיפולים
  המקצועיים וכן רפואה משלימה.

  לכן, אם יש לכם אפשרות לבצע את ההזמנה מראש אז עדיף ואם לא, מאוד יכול להיות שתצטרכו ליצור קשר עם מספר
  נערות ליווי עד שתגיעו לאחת שתהיה זמינה בזמן המבוקש.

  לכל אחד מאיתנו, מאוד חשוב לדעת ולהבין שעבודה קשה או עסק
  פרטי – זה רק חלק מהחייהיום יום.
  עיסוי אירוודה – עיסוי נהדר שלא נעשה בכל
  מכון ספא בישראל ולכן פופולרי מאוד במקומות שכן
  ואפילו גברים רבים מכירים אותו ונהנים ממנו.
  זהו קריטריון טוב להתחיל בו
  אם רוצים להבין את ההבדלים בין עיסוי ספא בחיפה
  והסביבה לעיסוי רפואי. מחפשים אחר אתר ספא
  שווה במיוחד? לגעת בטנטרה’ אתר העוסק רובו ככולו באהבה, מיניות רוחניות ואיך ניתן לחבר ביניהם.

  1. order cialis He also thought that there would be no sudafed equivalent when on high blood pressure medicine one in this life who could let does turmeric interact with blood pressure medication does turmeric interact with blood pressure medication what will lower your blood pressure quickly him do anything, regardless of gain or loss

 9. מרכזי חיבורים מציעים לכם קליניקות בגדלים שונים וכן חדרי קבוצות.
  טופ מדיקל מציעה לכל רופא קליניקות להשכרה בתנאים הטובים
  והמפנקים ביותר. בדיוק בגלל זה, חשוב לדעת בכלל איך מחפשים
  עיסוי ארוטי בהרצליה, ומסתבר
  שזה משהו שהרבה מאד אנשים בכלל לא מכירים.

  בשונה מטיפולים אחרים שלאורכם מפעילים כוח ישירות על הגוף, העיסוי השוודי מאד עדין כאשר
  המעסה ניצמד אל תנועות רכות, מעגליות ומאד
  עדינות. כשאתם מתאמים את העיסוי
  במכון ספא, מחיר הטיפול מגלם
  בתוכו גם את השכירות הגבוהה,
  שכר העובדים ושלל המתקנים המוצעים לכם.

  עיסוי מקצועי בירושלים באתר אייספא: ספא, מסאז,
  עיסוי. עיסוי מקצועי בירושלים – אלפי מודעות
  באתר העיסויים הגדול ביותר בישראל !
  הפלטפורמה הגדולה בישראל לעיסוי בירושלים מעל
  3000 מטפלים באתר! אנחנו בפורטל JOY מבטיחים כי
  התמונות שתמצאו באתר באיכות גבוהה
  ומפוקסלות באזור הפנים אך ורק מטעמי צנעת הפרט.
  עם זאת, ישנם עיסויים בירושלים המתבצעים כעיסויים “יבשים” – כאלו המבוססים אך ורק על מגע המעסה.
  ישנם כאלה אשר מחפשים עיסוי יותר מקצועי …

 10. על מנת למצוא מעסה מקצועי בבאר שבע ,
  יש למצוא את האחד או האחת אשר מתמחה בכל סוגי העיסויים.
  עיסוי לספורטאים עיצוב הגוף וטיפולי גוף עיסוי מקצועי בנתניה מגבר,
  לנשים וגברים כאחד עיסוי ספורטיבי,כללי
  לשחרור לחץ ועצבים, ולהנאת הגוף והנפש עיסוי כפות הרגליים,עיסוי… עיסויים בנתניה/השרון משפרים באופן ניכר, את כל מערכות הגוף וכן, הם מרגיעים את מערכת העצבים, מה שיגרום
  להפחתת המתחים. תוכלו להזמין עיסוי מפנק בנתניה/השרון ,
  בלחיצת כפתור אחת, מה שיגרום לכם למצוא את המעסה
  האידיאלי שלכם ואפילו אם אהבתם את
  הטיפול שהוא או היא מבצעים,
  להפוך את הטיפול לקבוע, לפחות אחת
  לשבוע. תוכלו גם לבחור באישה מעסה או בגבר מעסה, לבחור עיסוי בנתניה/השרון להקל על כאבים, או סתם עיסוי מפנק שיגרום להפחית את המתח מהשרירים,
  מהגב, מהצוואר ושאר האיברים בגוף שזקוקים למגע מנוסה ומקצועי.
  ולא, העיסוי לא יינתן לכם על המיטה שלכם,
  אלא שהמעסה ידאג להביא איתו את כל הנדרש: מיטת טיפולים מתקפלת ושמן ארומטי מפנק.

  עיסויים בנתניה/השרון ישנם לא מעט, אך
  העיסוי המבוקש והפופולארי ביותר בקרב קהל הישראלים הוא ללא כל ספק העיסוי השוודי בנתניה/השרון .
  אמנם ישנם עיסויים בנתניה/השרון !
  בשונה מטיפולים אחרים שלאורכם מפעילים כוח ישירות על הגוף, העיסוי
  השוודי בנתניה/השרון מאוד עדין כאשר המעסה ניצמד אל תנועות רכות, מעגליות ומאד עדינות.

 11. הטנטרה היא תפישת עולם עמוקה להפליא, אולם חלק מהמשתמשים במונח
  מצמצמים אותו ומדגישים אך ורק את העירום או
  את התעוררות המיניות – עיסוי
  טנטרי ב”גרין ספא” הוא הרבה יותר מכך וכל
  מי שחווה אותו יודע כי מדובר בחוויה מכוננת.
  אפשר להזמין את הטיפול כמעט לכל שעה שנוחה לכם,
  כי אתם לא צריכים להמתין לזמני
  הפתיחה של הקליניקה! הקליניקה מתאימה למטפלים אשר פותחים לראשונה זה עתה קליניקה פרטית, או מטפלים אשר
  עובדים בקליניקה פרטית ומעוניינים לשפר את תנאי וסביבת העבודה שלהם.
  הרושם בחדרי הישיבות האלו גדול עד כדי כך שאפילו החברות אשר יש בבעלותן משרד יודעות שהן לעולם לא יגיעו
  לרושם הזה וכמובן גם הלוקיישנים המובחרים עושים את שלהם.
  עיסוי עד הבית יהוד. עיסוי מפנק בפתח תקווה עד הבית.

  עיסוי מפנק ברמת הגולן כללי, הוא סוג עיסוי קלאסי שמטרתו להקל על המתח הגופני והעצבני.
  מרגיע את הגוף: אם גם אתם כמו ישראלים רבים החיים באזור,
  מרגישים שהמתח ושגרת היומיום עולים על גדותיהם,
  עיסוי ארוטי בפתח תקווה זה משהו שבהחלט יעזור להביא להקלה
  ולשחרור השרירים שנתפסו. מרגיע את הגוף: אם גם אתם כמו
  ישראלים רבים החיים באזור, מרגישים שהמתח ושגרת היומיום עולים
  על גדותיהם, עיסוי ארוטי בתל אביב זה משהו שבהחלט יעזור להביא להקלה ולשחרור השרירים
  שנתפסו. לחילופין, יש מקרים בהם עדיף להזמין שירותי ליווי בתל אביב שיגיעו עד אליך לבית מלון.

 12. ישנם אנשים שמקבלים עיסויים למטרות פינוק וכייף בביתם ולפעמים מגיעים לדירה דיסקרטית בנתניה אך גם ישנם אנשים המבקשים לעבור עיסוי במרכז בעקבות כאב מסוים.
  ישנם אנשים שמקבלים עיסויים למטרות פינוק וכייף בביתם ולפעמים
  מגיעים לדירה דיסקרטית בראש העין אך גם ישנם אנשים המבקשים
  לעבור עיסוי במרכז בעקבות כאב מסוים.
  מי שמחפש עיסויים מפנקים בראש העין המשלבים פינוק וייחודיות
  ללא ספק צריך לבחור או לפחות לנסות פעם
  אחת עיסוי אבנים חמות. עיסוי בראש העין אמנם לא לא פותר את כל הבעיות, אך הוא בהחלט מכניס אתכם לשלווה פנימית ולרוגע פנימי.
  דירות דיסקרטיות באשקלון
  הן המקום היחידי בו תוכלו להגיע ולבלות בילוי אינטימי עם כל בת זוג
  או פרטנר מזדמן. זו המומחיות שלה.
  היא יודעת לעבוד עם הגוף הנהדר והמגרה שיש לה.
  במהלך העיסוי המפנק, המעסה מניע ומותח את
  הגוף לפי מקצב של תנועות ספציפיות, בעיקר על משטח מיוחד או על רצפה.
  מאידך, חשוב לדבר על פרטיות, על הכלל הזה שלעיתים לא מגשים את עצמו.
  חשוב לציין, אין מדובר כאן בשירותי מין והאתר הספציפי
  הזה פועל אך ורק על פי חוק וללא קשר למין.
  בתחום העיסויים נכלל גם עיסוי ארוטי שהוא “לשון נקייה” למתן שירותי מין.
  אנחנו מפרסמים אך ורק נערות
  בצפון ולא שירותי ליווי
  בתל אביב, אילת וכדומה.

 13. מיקומו של הבניין העניק לו יתרונות רבים בהיותו מצוי בקרבתם
  של שירותים חיוניים רבים, כגון: סניף דואר,
  קליניקות שונות, וסופר מרקט. שירותים שונים – כל נערת ליווי יכולה
  להציע שירותים מעט שונים מהאחרת,
  כך שלמי שיש בקשות נוספות, לצד השירותים הסטנדרטים, כדאי שישים דגש גם על הנושא
  הזה בהליך של בחירת הבחורה (או
  הבחור) לצורך המטרה. למשל, הקליניקות של
  הפלסטיקאים, שהמחירים בהן מאוד-מאוד
  גבוהים ולא כל אחת יכולה לעמוד בהם.
  הקליניקות מאובזרות ומעוצבות.
  השכרה על בסיסססיות. דירות דיסקרטיות במרכז הינן דירות
  פרטיות ואין להן מחיר השכרה קבוע.
  מסאז’ כזה, שמתבסס במקור על טכניקות כמו עיסוי רקמות
  עמוק, לא מיועד רק להרגיע או להעניק תחושת כיף (למרות
  שהוא בהחלט עוזר בכך, ואין בזה שום דבר רע), אלא להעניק טיפול שהוא כמעט רפואי במצב כלשהו.
  העיסוי המקצועי בחיפה והסביבה תפס מקום רב בתחום הרפואה המשלימה וידוע כבר
  לאורך דורות רבים כשיטת טיפול
  יעילה גם עבור ספורטאים וגם
  עבור אנשים אחרים. גם האינדיאנים,
  הכירו היטב את היתרונות של העיסוי והרבו להשתמש בשיטות שונות של
  טיפול במגע בשילוב עם טיפול באדים, שיכול
  להזכיר במידת מה את הסאונות הרטובות של ימינו וטיפול באמצעות אבני בזלת לוהטות ועשירות במגוון מינראלים.
  אם הגעתם ישר לקליניקה בנהריה אשר בה הזמנתם עיסוי מפנק בתל
  אביב ישר מהעבודה, תהיה לכם אפשרות להתקלח
  בקליניקה בנהריה ולהתחיל עם עיסוי מפנק בנהריה תוכלו לבחור איזה או גבר שיבצעו עבורכם את העיסוי.

 14. עיסוי בראש העין יכול להינתן לכם על ידי
  מעסה גבר או מעסה אישה. האיורוודה היא שיטת הריפואי
  העתיקה ביותר שניתנה לאנושות על ידי חכמי הודו לפני למלה מ-5000
  שנה . בשונה מטיפולים אחרים שלאורכם מפעילים כוח
  ישירות על הגוף, העיסוי השוודי בראש העין מאוד עדין כאשר המעסה ניצמד אל תנועות רכות, מעגליות ומאד עדינות.

  העיסוי השוודי בראש העין – על
  מה כולם מדברים? עיסויים בראש
  העין ישנם לא מעט, אך העיסוי המבוקש והפופולארי ביותר בקרב קהל הישראלים הוא
  ללא כל ספק העיסוי השוודי בראש העין .
  במידה ונפצעתם חס וחלילה, בהתאם לעצת
  הרופא שלכם, ניתן לבצע עיסויים רפואיים בהתאם לסוג הפגיעה ולהאיץ את תהליך ההחלמה שלכם.
  קשה מאוד למצוא את הזמן המתאים בכדי להתפנק.
  ● אתם בוחרים את סוג העיסוי המתאים לכם, מבין מגוון רחב
  של סוגי טיפולים, כדי שתקבלו
  את התוצאה האופימלית מהטיפול.
  אך למתקשים בהתמצאות, בפורטל אקספיינדר תקבלו
  את כל המידע ובאמצעותו תגיעו
  עד למקום שבחרתם ותהנו מאווירה חלומית
  שייחלתם לעצמכם. יש מצבים שהן יודעות לזהות את מידת ניסיונך במפגש כזה ובהתאם לכך
  יקשיבו לפעימות ליבך ויכניסו אותך לאווירה על
  מנת שביחד תשלימו את החוויה כסוערת וממצא
  עד אובדן חושים וסיפוק מלא. אז מה היה לנו עד
  עכשיו?

 15. עיסוי טנטרי חושני מאפשר לזוג להתחיל מסע חושני וארוטי
  לכיוון המודעות של הגוף, המוח כולו,
  ורגשות להפיץ את האנרגיה המינית שלהם סביב
  גופם. טיפול עיסוי זה מסייע לזוגות על ידי העמקת הרפיה, הרגעת הרגשות, ואז העוררות
  המינית וכן חיזוק האינטימיות בין בני הזוג.

  הצימרים של נח בגולן מתאימים לזוגות ולמשפחות עם ילדים כאחד.

  אפשרות לקבל צימר פרטי
  עם ג’קוזי. ישראלית בת 25 מארחת בדירה מפוארת ,
  פרטי ודיסקרטי. בחורה חדשה בקריות – ישראלית בת 23 – חדש חדש לדיסקרטים בלבד … בת אל, נערות ליווי
  בלוד, הולכים הרבה? נערות ליווי משרד ליווי סקס 69 בישראל – בנות דוגמניות צעירות לכל טעם.
  באמצעות נערות ליווי בכפר-סבא בסמוך למקום
  המגורים שלכם תוכלו גם אתם לקבל את מיטב ההנאות והריגושים והכול תחת קורת גג אחת.
  אתה רוצה בחורה שתגרום לך להרגיש כמו מלך, ואנחנו יכולים לענות על הצורך הזה, עם נערות הליווי שלנו.

  נערת הליווי הכי סקסית שתראה.
  כל שנשאר לכם הוא לצלצל לאחת המודעות ולקבוע פגישה עם אחת מנערות הליווי
  המדהימות שיש לעיר זו להציע.

 16. בכל מודעה תמצאו קישור למקום הכוונה
  דרך ווייז וחיוג ישיר בלחיצה על מספר
  הטלפון. לגבי עלויות, אירוח באותם חדרים לפי שעה באזור המרכז תלוי ברמת האירוח ובמספר השעות,
  לא יחייבו אתכם עבור לילה אלא רק לפי מספר
  השעות כשהמחיר נע בין 80 ₪ לשעה ועד
  300 ₪ לשלוש שעות בסוויטה מפוארת! חדרי האירוח משמשים לרוב זוגות צעירים לצורכי בילוי רומנטי
  על מנת לצקת רומנטיקה לחיי הזוגיות,
  שם הם מוצאים את האפשרות לבלות יחד מבלי שאף אחד יפריע,
  על הדרך הם גם נהנים מהפינוק שיש בצימר ומנזמן איכות שאין שני לו.

  השירות הדיסקרטי הניתן בחדרי האירוח במרכז בא לידי ביטוי במספר דרכים, אחד מהם הוא הכניסה לחדר שנעשית באופן
  עצמאי, תינתן לכם האפשרות להגיע למתחם ולא להיפגש עם בעלי המקום,
  ברוב חדרי האירוח הדיסקרטיים, תמתין לכם תיבת שירות בה יחכה לכם מפתח לחדר ואת התשלום תשאירו בתיבה וכך תוכלו לשמור על פרטיות
  מוחלטת. רגע של פסק זמן, בילוי זוגי ,
  פגישת עסקים ולכל מטרה שמקדשת את הרגעים האלו,
  האפשרות לבלות בצימר זמין בכל
  שעה, קרוב למקום מגוריכם או לכל מקום בו תימצאו, במחירים שווים לכל כיס.
  אם אתם מחפשים ספא זוגי מפנק במיוחד ליום האהבה, יום
  הולדת ו/או לכל אירוע כזה או
  אחר, הגעתם למקום הנכון ביותר! אם בחרתם חדר
  לפי שעה עם ג’קוזי אז לרוב הוא יהיה
  ליד המיטה, ג’קוזי זוגי עגול או מרובע,
  מבעבע בחמימות ולאחר תוכלו להתנגב בחלוקי מגבת רכים, והכי חשוב
  כל זה בפרטיות מלאה, תוכלו להסתובב
  בחלל הצימר כביום היוולדכם, ולהגשים פנטזיות שלא חשבתם עליהם בכלל
  בבית הפרטי שלכם.

 17. תוך הקפדה בלתי מתפשרת על שימוש בטכנולוגיות חדשניות, חומרי HIGH QUALITY, איכות, נוחות ושירות.

  אצלנו תמצאו פירוט מעמיק לכל
  חומרי הגלם הקיימים בעולם הדפוס ומגוון ענק של מוצרים.
  סטודיו צילום להשכרה – מסך ירוק – גרין סקרין (Green Screen) או רקע לבן (White Screen) ענק של 5 מטר
  על 6 מטר. צילום אומנותי לברית מילה.
  תוכלו גם לבחור באישה מעסה או בגבר מעסה, לבחור עיסוי בבאר שבע להקל
  על כאבים, או סתם עיסוי מפנק שיגרום להפחית את המתח מהשרירים, מהגב,
  מהצוואר ושאר האיברים בגוף שזקוקים למגע
  מנוסה ומקצועי. ישראלית צברית אמיתית ב-100% תמונות
  אמיתיות מחכה לך במקום הפרטי שלה
  בבאר שבע. מה טוב יותר מלבלות בצימר כשהרומנטיקה
  כבר מחכה לכם שם ? מפגש אחד, שיחה אחד, נערת ליווי שווה ממתינה 24 שעות ביממה והיא כבר כותבת לכם ברגעים אלו!
  תכשיטי ברקוביץ, שעונים, תכשיטים, טבעות אירוסין וטבעות
  נישואין הולכים יחד כבר מאז קום המדינה ואפילו עוד
  לפני כבר ברוסיה. יחד עם זאת, קשה למצוא שירותי
  ליווי איכותיים בירושלים. המגזין מציע
  שירותי פרסום איכותיים ואמיתיים בלבד.

 18. בדרך כלל, כלקוחות – אנו נוטים לאמץ מעסים שדוגלים באסטרטגיה גמישה מולנו,
  אך ישנם לעתים כמה מעסים שאינם גמישים שדווקא הם
  עשויים להתגלות כאנשים שתתחברו אליהם ושיספקו עבודה מאד מקצועית הלכה למעשה.
  מאד חשוב לעבור על כל מיני סוגים של המלצות כדי
  לאשש שהבחירה שבחרתם אכן מתאימה לכם מבחינת התוכן של העיסוי.

  עד כה, תיארנו בשלושה פרקים כיצד נראות שיחות
  הטלפון שלכם טרם העיסוי. שיא הנוחות עם נערות ליווי בחיפה שמחכות להגיע עד אליך.

  ישנם גברים, בעיקר אנשי עסקים, אשר רוצים ליווי לאירוע וישנם את
  כל שאר האנשים שרוצים לבלות עם נערות ליווי במיטה,
  עיסוי אירוטי אינטימי ודיסקרטי
  שיעשה להם נעים. בדירות תוכלו למצוא את כל מה שאתם צריכים.
  ובכן זוהי בדיוק הבטרייה שאתם צריכים להטעין.
  ראשית, אינכם צריכים לצאת מהבית, כך שאתם חוסכים המון זמן בכל
  הקשור להגעה לקליניקת העיסויים ברמת הגולן .
  בשביל בילוי עם דירות דיסקרטיות מבוגרות
  אתם צריכים שני דברים, נערת ליווי בוגרת ודירה לקחת אותה
  אלייה. אתם רק צריכים הנאה ולא אכפת לכם
  משום דבר אחר?

 19. מפגש עם אחת נערות הליווי ברמת
  השרון, יהפוך את יומך לאושר עילאי ושמחה מרגשת.
  מי שהתמזל מזלו לקנות נכס בעיר לפני מס’ שנים, במחיר מגוחך (משהו כמו 200,000 על דירת 3
  חדרים) מחזיר היום את ההשקעה שלו,
  ובגדול. כאשר זה נוגע לבחורות, לכל אחד יש את הטעם
  שלו, אחד אוהב רזות ובהירות, אחר יעדיף כהות ומלאות,
  אחד לא יהיה מוכן להתפשר על נושא הגיל וכן הלאה – כמובן, יהיו
  גם כאלו שלא כל כך חשוב להם איך הבחורה נראית,
  ויותר חשוב להם עלות השירות. כאן תוכל למצוא מגוון רחב של בחורות חטובות, יפות וסקסיות, שהינן מקצועיות ומעניקות את
  מיטב השירותים. בפורטל אקספיינדר מגוון אפשרויות לבחירה ותפורים לפי טעמך ודרישותיך כך שתוכל להנות מבילוי סוחף ומרגש.
  בפורטל אקספיינדר תוכלו למצוא נערות ליווי ברמת השרון
  מכל המינים והסוגים. לא רק שתוכלו להזמין
  אותן אל האירוע, למעשה לכל אורך הביקור שלכם בעיר תוכלו ליהנות מחברתן.
  מלון רויאל ביץ’ בתל אביב ממוקם בעיר הפועמת ביותר
  בישראל, העיר שאינה ישנה.
  משרד נערות ליווי ליווי או עיסוי מפנק בתל אביב?
  מי שלא רוצה לשאת בהוצאות הגבוהות על הזמנת חדרי מלון בתל אביב או בת
  ים יכול לחסוך כסף על בילוי בחולון, בעוד בני זוג בחופשה
  רומנטית יעדיפו להשתמש בדירות דיסקרטיות ולא בצימרים מרוחקים.

  נערות ליווי בהוד השרון בוקר אחד אתם קמים ומרגישים שמשהו חסר לכם בחיים האישיים,
  זו לא אהבה, זה לא כסף וזו גם לא קריירה, זה הרבה מעבר.

 20. נמצאו 2 קליניקות להשכרה בחדרה והסביבה מתאימים לפי החיפוש שלכם.
  המכון פתח לאחרונה את שעריו בפני תושבי פרדס חנה וכרכור, עם 4 קליניקות
  עמיתות פעילות ובטיפולם המסור של פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים מומחים.
  מדובר על אחד הדברים החשובים ביותר, פשוט מאחר ודרך שאלון הבריאות לומד המעסה להכיר אתכם ולהבין
  את הצרכים שלכם. אין כמו ללכת לדירות דיסקרטיות בישראל לפרוק מתח מהעבודה או מהבית חבל לריב עם הבוס או עם האישה בגלל עומס יומי מצטבר תבחר
  מקום מהמם וכל מה שנשאר להתקשר ולמצוא בחורה מדהימה שתספק את הצרכים שלך בסבלנות
  ואדיבות. באר שבע היא אומנם עיר גדולה, אבל אם אתם תושבי העיר,
  סביר להניח שאתם מכירים מקומיים רבים, אותם אתם
  יכולים לפגוש בכל מקום בעיר. אך אם אתם מעוניינים
  בעיסוי מפנק ברעננה לצורכי הנאה ורגיעה או לרגל אירוע שמחה
  מסוים, תוכלו לקרוא במאמר זה על שלושה סוגי עיסויים אשר מתאימים למטרה זו ויעניקו לכם יום בילוי מפנק ואיכותי במיוחד אשר סביר להניח
  שתרצו לחזור עליו שוב כבר בשנה שאחרי.
  חבילת ספא עם לינה בחדרה זוהי למעשה חבילה של ספא בעיר חדרה, אך במקום שתצאו רק
  לכמה שעות של הנאה וכיף, תוכלו ליהנות
  הרבה יותר מכך, ממש ללילה שלם
  של פינוק, וכך לצאת לחופשה של ממש.

 21. דירות דיסקרטיות בתל אביב מציעות חוויה אופטימאלית לבילוי רומנטי והן
  גם מיועדות למי שרוצה לתאם עיסוי
  אירוטי מפנק. חוויה ברמה עולמית במקום דיסקרטי נקי ושקט תתקשר ולא תצטער.
  כאן תוכלו למצוא מגוון עצום של דירות דיסקרטיות בחיפה והקריות, הטומנות בחובן מגוון יפיפיות אקזוטיות, עדינות, בלונדיניות ושחורות המציעות אירוח דיסקרטי בחיפה.
  כאן תוכל למצוא מגוון רחב של דירות סקס בחיפה והסביבה כולל כתובות,
  טלפונים וניווט שיביא אתכם היישר לעונג.
  רק דמיינו לעצמכם איך אתם הייתם מרגישים אם
  הייתם מקבלים מתנה עיסוי מפנק בחיפה והסביבה .
  דמיינו לעצמכם דירה דיסקרטית בחיפה מעוצבת
  ומושקעת, עם מספר בחורות חטובות ויפות,
  שכל מה שהן רוצות זה רק לספק אתכם.
  יש להם רק עוד חצי שעה באותה דירה דיסקרטית מושלמת, אוח אני מתה לגמור היא אומרת
  לו… אני רוצה שתזיין אותי חזק היא
  צועקת והוא צועק לה בחזרה, אני מזיין
  אותך מותק אוח את מהממת. מזה משנה
  באיזו דירה נהיה, בוא וננסה להגשים את הפנטזיה
  שלנו כמו שצריך, הוא חייך והסכים.

 22. אז נערות ליווי בחיפה ונערות ליווי בקריות הם הבחירה בשבילך כי
  זה באמת מה שקורה. אליסה – האחת בשבילך… אם אתם נמצאים או גרים במרכז יש
  מספיק אתרים מומלצים באינטרנט בהם תוכלו להזמין נערות ליווי בתל אביב,
  בירושלים או באילת. בסופו
  של יום, בצפון נמצא מבחר קטן יותר,
  אך פעמים רבות יותר איכותי, מזה שנמצא במרכז הארץ.
  שימו לב שהתמונות והטלפונים שתראו באתר הן של בחורות העובדות באיזור
  צפון הארץ בלבד. נערות ליווי תמונות אמיתיות של
  אפרודיטה מבטיחה שכל התמונות באתר
  הינם תמונות אמיתיות לגמרי ומה שתזמין תקבל.
  מבחינת עיצוב הצימרים כמובן שתוכלו להתרשם מגלריית התמונות
  ולקרוא בקצרה על כל יחידה ויתרונותיה,
  ישנם סוויטות מפוארות הכוללות ג’קוזי ספא בנוסף, ישנם צימרים עם בריכה לפי שעה וכמובן שישנם גם חדרי
  אירוח סטנדרטיים בעלויות נמוכות יותר, הכל שיקול שלכם ואם יש ספק או שאלה כמובן שהכי
  קל יהיה אם נצלצל ונשאל, המארחים ב צימר לפי שעה אדיבים ונחמדים ובמידה ותרצו דיסקרטיות כמובן שגם את זה תקבלו,
  אך יותר מכל המארחים ירצו שתצאו עם
  חיוך וכמובן שתיהנו! גם מבחינת סילוק רעלים עיסוי מפנק ברמת הגולן פועל על בלוטות
  הלימפה ומסלק רעלים המזיקים לגופנו.

 23. בעולם בו המציאות משתנה בקליק, בעידן בו רבים מפרסמים ובכל פינה מתנוסס לו מוצר מתחרה חדש – חשוב יותר מתמיד המסר שלך, הסיבה והסיפור
  עליו נשען המותג שלך, הצורך למתן פתרון קריאייטיבי פורץ דרך.
  אם זה מדובר בבית שלכם שיהיה נקי מעוצב, מרוהט
  ומסוגנן, ברכב חדש ומתקדם וכמובן בחופשה
  או בנופש. אם מישהו היה מציע לכם שלט חוצות שרודף אחר הלקוחות שלכם.
  אנו עוקבים אחר איכות שירותי הליווי הניתנים על ידי בנות.
  מספרת הכלבים בראשון לציון מעוצבת באופן נוח לבעלי החיים
  וכן לבעליו אשר יכולים ליהנות מחלון גדול בו ניתן לעקוב אחר הטיפול.
  כך שתושבי הגליל המערבי המחפשים עיסוי
  איכותי יכולים לבחור גם להגיע לקליניקה עצמה בהתאם לשעות הפעילות
  ובמחירים נמוכים יותר. זכרו שהמשנה בפעולת העיסוי היא העבודה
  עצמה ולא הבילוי עם מעסה-אישה.

  נועה בחורה עם סקסיות דוגמנית אמיתית
  עכשיו לזמן מוגבל… חברתנו מתמחה בתחום ייבוא הכלים כעשר שנים ומשווקת אותם לחנויות מובחרות וגם ישירות ללקוח הסופי עם דגש על מוצרים
  איכותיים שעוברים בדיקות קפדניות ועומדים בכל
  התקנים טרם הגעתם ללקוח הסופי. בקרשין-שלו אנו מקדישים את כל כולנו לייצור מחליפי חום ומערכות בתחום המעבר חום וזרימה.
  כל מה שרציתם לדעת על תרופות גנריות לשיפור הזקפה והתפקוד המיני של הגבר.
  הדירות מאובזרות באביזרי סקס
  מגוונים, לעיתים ג’קוזי מפנק, אלכוהול וכל
  אלו נועדו על מנת שתהיה לכם חוויה זוגית
  מושלמת וניתוק לרגע מחוויות היום
  יום הרגילות.

  my homepage :: https://nanadiamond.com/city/Discreet-apartments-in-Ashdod.php

 24. אמנם ישנם עיסויים בחיפה! אמנם ישנם עיסויים באשדוד!
  ישנם המון אנשים המלינים על “חוסר באיזון” –
  תחושה כאילו וישנו דיסוננס המקשה על ניהול שגרת
  היום. אחד הדברים שבאמת החלטנו לעשות והכניסו המון עניין לחיי המין שלנו הוא סקס בטלפון.

  הדברים נעשים הרבה יותר איטיים ויכולים לומר שהתחושות שמקבל העיסוי ירגיש יהיו
  הרבה יותר משמעותיות . ניתן לומר כי הטנטרה
  יכולה להתבצע בקלות רבה וזה אחד היתרונות הגדולים שלה .
  לאור זאת, תצטרך להשקיע את
  המאמצים שלך כדי להשיג מצב שבו תוכל לקבל את הטוב ביותר
  , כי היא ליהנות טיפול טנטרי ועיסוי, אשר
  נחשבים חוויה יוצאת דופן וחושפת אותך לעולם חדש של הנאה והתרגשות.

  עם סדנאות אלה, אתה יכול להבין בדיוק מה היא הדרך המושלמת
  בשבילך כדי להשיג את החוויה טנטרה יחד עם
  השותף שלך . אתה יכול גם ללמוד
  ולחוות את עקרונות עיסוי טנטרי
  כחלק של סדנאות טנטרה לזוגות כי ידריך אותך לעומק .
  טיפול טנטרי לגברים הוא מפגש בן שעתיים בו אנו פועלים לריפוי הגוף והנפש.
  כאשר עיסוי מפנק בראש העין , נעשה בביתכם,
  תוכלו להתרווח על הספה עם כוס
  משקה האהוב עליכם ולחוש את ההקלה לאחר העיסוי כאשר
  הגוף והנפש רק יודו לכם. עיסוי מפנק בראש העין , ניתן להזמין עד הבית בראש העין
  כמתנה לך, לבן הזוג לחברה או לאיש עסקים שאתם מעוניינים לפנק.

  My site :: https://escortinalbertpark.com/city/Discreet-apartments-in-the-center.php

 25. Do you mind if I quote a couple of your articles as long asI provide credit and sources back to your website?My blog site is in the very same niche as yours and my users would certainly benefit from some of the information you present here.Please let me know if this okay with you. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *