NR 1 ZORGCOWBOY VERHOOGT TORENHOGE SALARISSEN MET 6%

Zilveren Kruis/Achmea is de grootste zorgverzekeraar in Nederland die voor 40% gefinancierd wordt door premies uit de verplichte basisverzekering en 60% van belastinggeld door dezelfde burgers.

Zeven bestuursleden verdienen op jaarbasis gemiddeld  € 336.051,= en achtentwintig managers verdienen daar een salaris van boven de € 200.000,- per jaar.

En of dit nog niet genoeg is verhogen zij zichzelf nog met ca. 6% in 2021 volgens het bericht van RTL-Z .nl

https://www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/artikel/4962561/achmea-zorgverzekeraar-korter-werken-minder-arbeid-meer-geld

Zilveren Kruis hanteert inmiddels een betalingstermijn aan zorgverleners van enkele maanden waardoor hardwerkende zorgverleners zonder geld zitten en patiënten zonder zorg dreigen te komen.

Zoals ook deze jonge zwaar gehandicapte vrouw uit Den Haag zie: https://www.youtube.com/watch?v=igmBELkQ1-E&t=33s

Hoelang accepteren wij dat bestuurders schaamteloos zich dergelijke salarissen toekennen van het geld van burgers? Terwijl er wachtlijsten zijn op ziekenhuizen, onvoldoende mondkapjes, bedden, testkits, zorgverleners maanden moeten wachten op hun geld en medicijnen vaak niet verkrijgbaar zijn.

16-03-2020  Paul Hager

 

Klik hier voor het overzicht van de salarissen 2018

(let op: de managers moet u wel even alle kolommen optellen om de totale bezoldiging te weten. Dat is Zilveren Kruis vergeten te vermelden)

 

Voor de complete jaarrekening, waarin de salarissen staan op pagina 74, 79 en 80 klik hier

Opvallend aan deze jaarrekening is dat het woord Belegging 285 keer voorkomt en het woord Zorg slechts 44 keer.

Mocht u zelf willen checken zoek dan wel op Zorg(spatie) want Zorgverzekeraar komt meer dan 1.000 keer voor.

16.375 antwoorden op “NR 1 ZORGCOWBOY VERHOOGT TORENHOGE SALARISSEN MET 6%”

  1. Wij waren indertijd bij Achmea als maatschappij verzekering , toe wij in het buitenland Curacao mn geboorteplaats gingen wonen ging de premie al idioot omhoog toen wij 60+ en vervolgens 65+ werden moesten wij een premie van 20000 euro per jaar gaan betalen hetgeen dus niet ging, dan maar een slechte verzekering genomen, Altijd netjes betaald zelden of nooit ziek geweest en zo door die geld hamsteraars afgeserveerd.

  2. SCHANDALIG!!! Stelletje dieven. Ben ik blij dat ik niet bij jullie zit. Ik als zorgverlener vind het echt niet kunnen stelen van burgers. Zeker niet in deze tijd nu met het coronavirus. Ik vraag me af of jullie een hart hebben. Ik ga iedereen zoveel opriepen om jullie te boycotten en weg te gaan bij jullie. Een stelletje EGOÏSTEN zijn jullie.
    Zorgverlener Birgit van Berkel